21.8 C
Piatra Neamț
miercuri, 24 iulie 2024

Editura Cristian PlusArt : Anunțăm cu bucurie apariția celui de-al doilea număr al revistei FANTASTICA MAGAZIN, ianuarie 2024

Nou, la editura Cristian Plusart! Anunțăm cu bucurie apariția celui de-al doilea număr al revistei FANTASTICA MAGAZIN, ianuarie 2024 – imaginea de copertă și ilustrațiile, Lidia Zadeh.
Cele 124 de pagini format A4 ale revistei, din care 47 color, găzduiesc rubricile pe care le știți deja, la care se adaugă una nouă, și anume „Apariții editoriale”.

Astfel, în numărul 2, anul 1, ianuarie 2024, FANTASTICA MAGAZIN, este deschis de prof. univ. dr. habil. Gabriela Păsărin, cu un articol dedicat marelui poet și scriitor Mihai Eminescu, de la nașterea căruia se împlinesc 174 de ani: „Fantasticul filosofic – jocul cu spațiul și timpul”.
Urmează apoi rubrica POVESTIRI RECOMANDATE, unde semnează: Aurel Antonie – „Sfera”, Diana Alzner – „Tester”, Anamaria Borlan – „Știri locale”, Rodica Bretin – „Grifonul auriu, dragonul negru” și „Joc cu zeii”, Mihai Cranta – „Galeria”, Mihai Cristian Dumbravă – „Visul lui Vasile”, Adina Lozinschi – „Plutind departe”, Victor Martin – „În celulă cu Iisus” și „Lumea zăbrelelor de pușcărie”, Sorin Nină – „Hoțul de stele”, Pompilian Tofilescu – „Dintele sau osciorul”, precum și Cristian Cârstoiu – „Salvând-o pe Zelda”

În cadrul rubricii CRONICĂ TEATRU/FILM Ovidiu Cristian Dinică ne aduce o cronică a piesei de teatru „Omul care aduce ploaia”, de N. Richard Nash, pusă în scenă de teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea.
Rubrica ESEU/CRITICĂ LITERARĂ debutează cu eseul „Cine a citit Portocala mecanică?” de Ioan Lascu. Urmează apoi „Tare ca rețeaua” de Györfi-Deák György și „Coordonate literar-urbane: Gheorghe Săsărman – Orașul ca simbol/alegorie” de Mircea Băduț.
La rubrica MISTERE, găsim: „Animale vii găsite închise în medii solide” articol semnat de Mircea Liviu Goga și „Artefactele de proveniență necunoscută de la Aiud”, articol semnat de Sorin Nină
Rubrica BANDĂ DESENATĂ debutează cu un articol de Dodo Niță: „ALMANACHE 2024 cu benzi desenate de Valentin Iordache” și, înainte să trecem la banda desenată propriu-zisă, semnalăm apariția: „Dosar 2013 – Marian Mirescu”.

Cu articolul „Portet al artistului… în copilărie” – Daniel Cristian Dumitru ni-l prezintă pe Sebastian Ionescu, un talentat scriitor și autor de bandă desenată care, la doar 10 ani publică deja lucrările sale în diverse reviste. În paginile imediat următoare ale magazinului, Sebastian ne încântă cu „Monstrul din peșteră” – prima sa bandă desenată.

CARTEA RECOMANDATĂ este de data aceasta „Misterele din Mair Cana”, volum apărut în 2023 la Editura Cristian PlusArt, autor Lilioara Macovei, din care putem citi un scurt fragment. Recenzii ale cărți recomandate: „Misterul unor… mistere”, autor Issabela Cotelin și „Omniprezența misterului”, autor Vasilica Grigoraș.

POVESTIRILE ULTRA SCURTE ale acestui număr de revistă se regăsesc pe coperta IV. Acestea sunt: „No rules” de Sorin Nină și „Adam și Eva” de Emil Stanciu.
Înainte să încheiem scurta trecere în revistă a cuprinsului FANTASTICA MAGAZIN, merită să menționam că rubrica APARIȚII EDITORIALE, este semnată de Dan Popescu, care ne aduce în atenție câteva titluri notabile apărute în 2023.

Sperăm ca prin cele prezentate anterior să vă fi stârnit deja interesul pentru a frunzări paginile ultimului număr al FANTASTICA MAGAZIN.

Vă reamintim că FANTASTICA MAGAZIN poate fi lecturată gratuit accesând link-ul:
însă poate fi comandată și fizic din librăria editurii Cristian PlusArt, accesând link-ul:

Descoperă mai multe la SigmaKron

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la SigmaKron

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura