Cea de a patra ediție a Festivalului de Film Science Fiction și Fantasy, „Galactic Imaginarium”, va avea loc în Dumbrăvița, județul Timiș, între 15 și 24 septembrie 2023, și online, în aceiași perioadă.
Festivalul are loc în cadrul Casei de cultură din Dumbrăvița și într-un cinema drive in amenajat în parcarea Sălii Polivalente din Dumbrăvița.
Pe internet, participanții pot accesa filmele din festival și majoritatea elementelor de program, pe cinci canale virtuale: două linii de program care vor avea loc pe ZOOM, vizionări de programe înregistrate pe pagina de Facebook, canalului de youtube.com, precum și workshopuri care au loc pe serverul de Discord al festivalului.
Comitetul de selecție al filmelor îi cuprinde pe Cristian Vicol, Director Adjunct al TGIFF, Eliza Filimon, Coordonatoarea departamentului de traduceri și subtitrare și Darius Hupov, organizatorul și inițiatorul festivalului.
Irina-Margareta Nistor, președinta juriului, va coordona și mijloci realizarea unei gale de filme în regia lui Ion Popescu Gopo, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți realizatori de film din istoria cinematografiei românești.
Programul va cuprinde: proiecții de filme, la drive in și în sală, prezentări de filme, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri, cu realizatorii filmelor-dezbateri și prezentări pe diferite teme – workshop-uri, expoziție de artă plastică, standuri cu vânzare de carte și produse legate de lumea filmului Science Fiction și Fantasy, zona dedicată copiilor, cu activități practice, artistice și workshopuri, zona de jocuri video și de jocuri de societate.

Descoperă mai multe la SigmaKron

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns