21.8 C
Piatra Neamț
miercuri, 24 iulie 2024

Valentin Tanase : Am relansat recent albumul de bandă desenată, „Andro și Gera” grație inițiativei și implicării directe a prietenului meu, Lucian Oancea

Am avut bucuria și plăcerea să relansez recent albumul de bandă desenată, „Andro și Gera”, apărut în anul 1990, acum 33 de ani, grație inițiativei și implicării directe a prietenului meu, Lucian Oancea, pasionat BD-fil. Eroii poveștii, Andro și Gera, un cuplu primordial din epoca de piatră, însoțiți de câinele Fors și maimuțica Senta fac o călătorie inițiatică prin tărâmuri necunoscute, traversând bariere temporale și climatice, fără a-și pierde încrederea și speranța în viitorul drumului lor către lumină. Chiar dacă sunt oameni din zorii umanității, cei doi protagoniști au înfățișări adaptate gusturilor moderne, Andro fiind un soi de Tarzan, bine clădit, iar Gera, o tânără cu sex appeal contemporan, inspirată de actrița Raquel Welch, într-un film din anii 1970, „Luana”( „One Million Years BC”, în original).
Din păcate, în frământările și convulsiile postrevoluționare ale anilor 1990, albumul nu și-a găsit calea spre o continuare dorită și promițătoare.
Am avut surpriza plăcută de a vedea la relansare un public avizat, născut în bună parte după anul apariției albumului. Mi-au fost alături și le mulțumesc lui Lucian Oancea, organizatorul evenimentului, criticului de artă, Marius Tița, lui Dodo Niță, istoricul și exegetul benzii desenate românești și vechiului meu prieten și coleg, artistul Vintilă Mihăescu, sărbătorit cu aceeași ocazie pentru aniversarea zilei sale de naștere.
Pentru a onora această reamintire , am făcut un desen actual cu cei doi eroi.

Descoperă mai multe la SigmaKron

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la SigmaKron

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura